ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Πράγα: Σοκαριστικές μαρτυρίες Ελλήνων που ήταν στην πόλη – 15 οι νεκροί από πυροβολισμούς ενόπλου

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Ελλήνων που βρέθηκαν στην Πράγα όπου έγινε χθες ένα απίστευτο μακελειό όταν 24χρονος άρχισε να πυροβολεί και έσπειρε τον όλεθρο στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου με συνολικά 15 νεκρούς (μαζί με τον ίδιο).

Ο δράστης μετά τα όσα έκανε, αυτοκτόνησε.

Η Κέλλυ Ιωάννου, λέκτορας Εγκληματολογίας & διευθύντρια του CSI Institute, και ο σύζυγός της, Αντώνης Αγγελίδης βρέθηκαν για διακοπές αυτές τις μέρες στην Πράγα.

Μιλώντας στο MEGA μετέφεραν το κλίμα του απόλυτου τρόμου που επικράτησε και επικρατεί στην πρωτεύουσα της Τσεχία.

Η Κέλλυ δήλωσε χαρακτηριστικά πως μόλις 5′ λεπτά πριν βρισκόταν στην Πλατεία Γιαν Πλάχαν, που είναι το Πανεπιστήμιο.

Μιλώντας για το προφίλ του δράστη ανέφερε πως «σε αυτές τις κατηγορίες συνήθως υπάρχει μία τυπολογία, η οποία ονομάζεται μοναχικός λύκος. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ενδέχεται να έχει κάποια συγκεκριμένη ψυχοπαθολογία, η οποία είναι ορμώμενη από τις προσωπικές του ιδεολογίες και σε αυτό το πλαίσιο προχωρά σε εγκληματικές ενέργειες. Η συγκεκριμένη ενέργεια εμπλέκεται στο πλαίσιο της τρομοκρατίας αλλά δρα μόνος του όχι όπως έχουμε συνηθίσει. Όταν φτάνει σε αυτό το σημείο δείχνει πως δεν είναι ψυχικά ασθενής. Πώς έφτασε σε αυτό το σημείο και δεν το κατάλαβε κανείς; Πού βρήκε τα όπλα; Υπάρχουν κάποιοι δράστες, οι οποίοι είναι ιδεοληπτικοί δράστες, δηλαδή να έχουν ένα μίσος προς ένα πρόσωπο τους περιβάλλοντος τους και στο πρόσωπο αυτού να δολοφονούν οποιοδήποτε άλλο».

Ο 24χρονος μακελάρης – φοιτητής του πανεπιστημίου – όταν είδε την αστυνομία να πλησιάζει, γύρισε το όπλο προς το μέρος του και αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των Αρχών, πάνω από 30 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 9 σε σοβαρή κατάσταση. Ο πρώτος συναγερμός στις Αρχές σήμανε γύρω στις 16:43 της Πέμπτης (21.12.2023) ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν στο σημείο μέχρι νωρίς το βράδυ.

Μαθητές αμπαρώθηκαν στις αίθουσες για να ξεφύγουν από τον δράστη. Ένας Έλληνας τουρίστας που βρίσκεται στην Πράγα δήλωσε στο newsit.gr πως «βλέπαμε περιπολικά και ασθενοφόρα παντού».

σχολίασε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή

To Top