Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι έρχεται νέα ΚΥΑ με επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς για τις άγονες περιοχές, η οποία θα δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα με τις ελλείψεις ιατρών.
«Έχουμε ψηφίσει νόμο και εκδίδουμε τώρα την Κοινή Υπουργική Απόφαση με πολλά περισσότερα κίνητρα, ώστε προσδοκούμε ότι με τα επιπλέον κίνητρα τώρα τον Σεπτέμβριο που θα κάνουμε τις νέες προσκλήσεις θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, για το σημαντικό, όπως είπε, πρόβλημα στην προσέλκυση κυρίως ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού σε απομακρυσμένες περιοχές, ιδίως σε νησιά.
«Ένας γιατρός στις κρίσιμες ελλείψεις σε ειδικότητες, που θα επιλέξει να πάει σε μία άγονη περιοχή, άγονη αυτή που έχουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα έλλειμμα προσωπικού, θα παίρνει το χρόνο συν 7.200 ευρώ από το κράτος και θα παίρνει και δωρεάν σπίτι από τον δήμο» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Μιλώντας για το συμβάν στη Σάμο, της εξάντλησης της παιδιάτρου, ο κ. Γεωργιάδης, διαβεβαίωσε τα εξής. «Δεν έχει πάθει η γυναίκα εγκεφαλικό, είναι καλά στην υγεία της, έχει πάρει εξιτήριο, της έχουμε δώσει δεκαπέντε μέρες αναρρωτική. Δεν μπορώ να μπω σε ιατρικά ζητήματα, είναι και θέματα απορρήτου ούτως ή αλλιώς. Πάντως, η κοπέλα είναι καλά». «Σίγουρα είχε μεγάλη πίεση και φόρτο. Πολλές από αυτές τις εφημερίες ήταν on call, δεν ήταν στο νοσοκομείο, ήταν στο σπίτι της. Δεν νομίζω ότι πρέπει να το τραγικοποιούμε. Πάρα πολλοί γιατροί στην Ελλάδα είναι σε τόσο μεγάλη πίεση. Δεν καταρρέουν έτσι. Ψυχραιμία» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο υπουργός, επισήμανε πως τα κίνητρα που θεσμοθετούνται για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού, είναι τα μεγαλύτερα που έχουν δοθεί ποτέ και πως η προσδοκία είναι πως οι προκηρύξεις θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.
«Στην Κω, ας πούμε, υπήρχε ένα διαχρονικό αίτημα να μην προκηρύσσουμε μία θέση παθολόγου, αλλά και τις τέσσερις μαζί με το επιχείρημα ότι δεν πάει ένας γιατί φοβάται ότι θα εγκλωβιστεί νοσοκομείο. Τώρα θα προκηρύξουμε και τις τέσσερις και με κίνητρα» σημείωσε.
Σχετικά με την αντιπαράθεση του υπουργείου με τους ιδιώτες γιατρούς στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο υπουργός θέλησε να ευχαριστήσει, όπως είπε, τους ιδιώτες γιατρούς.
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έχουν μπει κανονικά στις εφημερίες και έχουμε πολλούς ιδιώτες γιατρούς πια που κάνουν εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία και τους ευχαριστώ» είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς σχετικά με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την υπόθεση της κυρίας Λινού και την περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε τα τεκταινόμενα, με την πρόβλεψη ότι ο κ. Πολάκης θα γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία, σημείωσε πως έχει εκτιμήσει, προ διμήνου.
«Η πολιτική είναι απλή αν τη μάθεις. Ο κύριος Κασσελάκης αποφασίζει ένα απόγευμα να διαγράψει τον κ. Πολάκη. Εγώ δεν λέω αν καλώς αποφάσισε ή κακώς το αποφάσισε. Το αποφάσισε. Με το που τον διαγράφει από την κοινοβουλευτική ομάδα, το επόμενο δευτερόλεπτο, οι πρώτες δηλώσεις του Κασσελάκη ήταν, Παύλο μου πόσο σ’ αγαπώ και πόσο στεναχωρημένος είμαι και μην ανησυχείς, πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι μαζί μας θα είσαι. Όταν το έκανε αυτό ο Κασσελάκης τότε είπα ότι θα γίνει αρχηγός ο Πολάκης» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.
«Όταν ένας αρχηγός δεν μπορεί να επιβάλει τη θέλησή του, παύει να είναι αρχηγός. Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Τι έκανε ο Πολάκης την επόμενη μέρα, ξεκίνησε να βρίζει τη Λινού. Γιατί έβριζε τη Λινού και γιατί τη μισεί, λόγω των δακρύων και της συνωμοσίας που έχει στο μυαλό του, αλλά και διότι καταλαβαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο εξεφτελίζει τον κ. Κασσελάκη. Η καθημερινή εξύβριση της κυρίας Λινού δεν είναι εξευτελισμός της κυρίας Λινού, είναι εξευτελισμός του κυρίου Κασσελάκη. Ακούστε γιατί. Εάν μεν η κυρία Λινού είναι απατεώνας και ο κύριος Κασσελάκης δεν τη διαγράφει, τότε ο κ. Κασσελάκης δεν κάνει για αρχηγός. Εάν η κυρία Λινού είναι τίμια και δεν είναι απατεώνας, το ότι δεν διώχνουν κλοτσηδόν τον Πολάκη σημαίνει ότι πάλι δεν κάνει για αρχηγός. Άρα με την τακτική του ο Πολάκης τι κάνει κάθε μέρα, εξευτελίζει παντελώς τον κύριο Κασσελάκη. Κάθε μέρα ο κύριος Κασσελάκης χάνει σε αξία και σε ισχύ και κάθε μέρα κερδίζει ο κ. Πολάκης. Γιατί αυτό. Γιατί ο κύριος Κασελάκης δεν έχει την αρχηγική αυτή ικανότητα να επιβάλλει τη γνώμη του» συμπλήρωσε.
Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο υπουργός υγείας θα ήταν προτιμότερο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο ΕΣΥ και τις αντιδράσεις του κόσμου στους χώρους που επισκέπτεται και να μην ασχολείται με το τι θα γίνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,είπε τα εξής.
«Οι αντιδράσεις εκεί που βλέπετε, το ότι πηγαίνουν σε ένα νοσοκομείο και συγκεντρώνονται απ’ έξω μερικοί αριστεροί και φωνάζουν είναι κανένας σημαντικός λόγος να το συζητάμε; Δημοκρατία έχουμε. Οι αριστεροί, τους αρέσουν οι διαδηλώσεις. (…) Μαζεύονται πάντα απ’ έξω μερικοί για να κάνουν φασαρία στη τηλεόραση. (…) Στη Λέρο, ο πρώην δήμαρχος των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ο κύριος Κόλιας, με το που έμαθε ότι θα πάω εγώ στη Λέρο στις 21 Αυγούστου, 20 μέρες είχε στην ιστοσελίδα του δημόσιο κάλεσμα πώς θα πάνε να κάνουν φασαρία στο Γεωργιάδη. Ήταν κανείς υγειονομικός από αυτούς που φώναζαν; Πέντε άνθρωποι, έξι. Όλοι οι άλλοι ήταν περιφερόμενοι».
Σχετικά με τις δηλώσεις του για τις αντιδράσεις πολιτών στην Πεντέλη την ημέρα που έγινε εκεί η σύσκεψη, επισήμανε τα εξής.
«Μου λένε, γιατί έγραψα αυτό για τη Γροιλανδία και την Πεντέλη. Μα με συγχωρείτε τώρα. Στην Πεντέλη φτάνω να μπω στη σύσκεψη. Βλέπω απέναντι με τη ντουντούκα που φωνάζανε τον κύριο Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εγώ τον ξέρω καλά, τον έχω δει σε τουλάχιστον χίλιες διαδηλώσεις στη ζωή μου. Ο κύριος Κωνσταντίνου είναι ο MVP των διαδηλώσεων. Πολύ ωραία. Έχει καμία σχέση ο κύριος Κωνσταντίνου με την Πεντέλη; Τον έπιασε κανένας πόνος για τα δάση στην Πεντέλη και για τις βίλες στην Πεντέλη; Ο άνθρωπος ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι στον Άγιο Παντελεήμονα, στο Σύνταγμα και όπου πηγαίνει. (…) Έχει δικαίωμα η περιφερόμενη αριστερά να πηγαίνει σε διαδηλώσεις; Έχει. Εγώ όταν μαζεύονται στο υπουργείο από κάτω, τους κερνάω και νερό και πορτοκαλάδα, μην τους πιάσει τίποτα από τη ζέστη. Το ότι έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν δεν σημαίνει ότι έχουν δίκιο που φωνάζουν. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο».