Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα στην κουζίνα κατά το μαγείρεμα είναι όταν το βραστό νερό ξεχειλίζει από την κατσαρόλα.
Όπως γνωρίζουμε, το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου, οπότε πρέπει να περιμένουμε πρώτα να αρχίσει να κοχλάζει και μετά να προσθέσουμε τα μακαρόνια ή το αυγό.
Η φυσική αντίδραση όταν βλέπουμε ότι το νερό βράζει είναι να χαμηλώσουμε τη φωτιά. Ωστόσο, υπάρχουν δύο γρήγορα κόλπα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να περιορίσετε τις φυσαλίδες του ατμού και να μαγειρέψετε με ασφάλεια και άνεση:
Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι: Τοποθετήστε ένα ξύλινο κουτάλι ή ραβδί κατά μήκος της κατσαρόλας. Αυτό βοηθάει να διασπαστούν οι φυσαλίδες του ατμού και να αποτρέψει το ξεχείλισμα του νερού.
Χρησιμοποιήστε το καπάκι ελαφρά: Τοποθετήστε το καπάκι στην κατσαρόλα χωρίς να το κλείσετε τελείως. Αφήστε τον ατμό να διαφεύγει και έτσι το νερό δεν θα ξεχυλίσει εύκολα.