LIFESTYLE

Χρήσιμα tips για να αποφεύγεις το ξεχείλισμα του βραστού νερού από την κατσαρόλα

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα στην κουζίνα κατά το μαγείρεμα είναι όταν το βραστό νερό ξεχειλίζει από την κατσαρόλα.

Όπως γνωρίζουμε, το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου, οπότε πρέπει να περιμένουμε πρώτα να αρχίσει να κοχλάζει και μετά να προσθέσουμε τα μακαρόνια ή το αυγό.

Η φυσική αντίδραση όταν βλέπουμε ότι το νερό βράζει είναι να χαμηλώσουμε τη φωτιά. Ωστόσο, υπάρχουν δύο γρήγορα κόλπα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να περιορίσετε τις φυσαλίδες του ατμού και να μαγειρέψετε με ασφάλεια και άνεση:

Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι: Τοποθετήστε ένα ξύλινο κουτάλι ή ραβδί κατά μήκος της κατσαρόλας. Αυτό βοηθάει να διασπαστούν οι φυσαλίδες του ατμού και να αποτρέψει το ξεχείλισμα του νερού.

Χρησιμοποιήστε το καπάκι ελαφρά: Τοποθετήστε το καπάκι στην κατσαρόλα χωρίς να το κλείσετε τελείως. Αφήστε τον ατμό να διαφεύγει και έτσι το νερό δεν θα ξεχυλίσει εύκολα.

Χρήσιμα tips για να αποφεύγεις το ξεχείλισμα του βραστού νερού από την κατσαρόλα
σχολίασε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top