Showbiz

Η μεγάλη κυρία κίνησε για τον παράδεισο – Η ζωή της Μαίρης Χρονοπούλου, που πέθανε στα 90 της χρόνια – Οι έρωτες, ο γάμος, τα τρομακτικά ατυχήματα

 

Η Μαίρη Χρονοπούλου, που έφυγε σήμερα (6.10.2023) από τη ζωή στα 90 της χρόνια μετά από το ατύχημα που υπέστη στο σπίτι της (έπεσε από σκαλάκια, υπέστη σοβαρό αιμάτωμα στον εγκέφαλο και ήταν στη ΜΕΘ),  γεννήθηκε στις 16  Ιουλίου 1933 στο Κολωνάκι στην Αθήνα. Έχασε μικρή τον πατέρα της. Η μητέρα της ήταν πάντα δίπλα της και μάλιστα έφυγε από τη ζωή στα 107 της.

Φοίτησε στο Εθνικό Θεάτρου και αρχικά είχε μυηθεί αρχαία  στην τραγωδία και όταν αποφοίτησε από τη Σχολή άρχισε να παίζει με το Εθνικό σε αρχαία δράματα. Το 1957 άρχισε να συνεργάζεται με το Ελεύθερο Θέατρο, κάνοντας εμφανίσεις στο Ακροπόλ στα έργα των Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου «Η Κυρία» και «Ρομάντζο μιας Καμαριέρας».

Στον κινηματογράφο η Μαίρη Χρονοπούλου πήρε το βάπτισμα του πυρός το 1954 όταν ήταν ακόμα φοιτήτρια στο Εθνικό . Έπαιξε σαν κομπάρσος στην ταινία «Χαρούμενο Ξεκίνημα» του Ντίνου Δημόπουλου, παραγωγής Φίνος Φιλμ. Το 1958 πήρε ένα μικρό ρόλο στο «Τελευταίο Ψέμα» του Μιχάλη Κακογιάννη, πάλι στη Φίνος Φιλμ.

Από το 1963 και μετά πρωταγωνίστησε σε μια σειρά δραματικών ταινιών της Φίνος Φιλμ, δίπλα σε όλους τους άντρες μεγάλους πρωταγωνιστές της εποχής, όπως οι Νίκος Κούρκουλος, Φαίδων Γεωργίτσης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Γιώργος Φούντας και Αλέκος Αλεξανδράκης.

Ξεχωρίζουν οι ερμηνείες της στις ταινίες: «Τα κόκκινα φανάρια» (1963) του Βασίλη Γεωργιάδη, υποψήφια για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας στην 36η απονομή των βραβείων, «Χωρίς ταυτότητα» (1963, Φίνος Φιλμ), «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» το 1966 σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη και σενάριο Νίκου Φώσκολου, υποψήφιο για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας στην 38η απονομή των βραβείων το 1966, «Πολύ αργά για δάκρυα» (1968, Φίνος Φιλμ), «Όταν η πόλις πεθαίνει» (1969, Φίνος Φιλμ), «Οι αδίστακτοι» (1965, Σάβας Φιλμ), «Κοινωνία ώρα μηδέν» (1966, Φίνος Φιλμ), «Η λεωφόρος του μίσους» (1968, Φίνος Φιλμ), «Ορατότης μηδέν» (1970, Φίνος Φιλμ).

Το μεγάλο μπαμ το έκανε με τα μιούζικαλ

Ανάμεσα σε αυτές τις δραματικές ταινίες εμφανίστηκε και σε τρία μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, παραγωγής Φίνος Φιλμ. Εκεί οποία έκανε το μεγάλο «μπαμ».

«Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Μια κυρία στα μπουζούκια» και «Γοργόνες και μάγκες» ήταν οι τρεις ταινίες μιούζικαλ που την απογείωσαν.

Εκεί απέδειξε ότι είναι και τραγουδίστρια. Το «Είμαι γυναίκα του γλεντιού» και το «Του αγοριού απέναντι» αποτελούν τραγούδια σύμβολα πλέον.

 

Στη θεατρική της καριέρα, συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους θιάσους της Αθήνας και έπαιξε με την ίδια ερμηνευτική ικανότητα σε όλα τα είδη θεάτρου. Το 1972 συγκρότησε τον δικό της θίασο με τον οποίο ανέβασε τα έργα: «Τι ώρα θα γυρίσεις, Πηνελόπη» του Σόμερσετ Μομ και «Ένα καυτό κορίτσι» του Ιάκωβου Καμπανέλη.

Έχει στο ενεργητικό της σημαντικές ερμηνείες και στον νέο ελληνικό κινηματογράφο, όπως στις εξαίρετες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Οι κυνηγοί» και «Ταξίδι στα Κύθηρα», ενώ κέρδισε βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με την ταινία «Τα παιδιά της χελιδόνας» του Κώστα Βρεττάκου, το 1987.

Στις 16 Ιουνίου 2021 η Μαίρη Χρονοπούλου τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην Τελετή Απονομής των Βραβείων ΙΡΙΣ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Οι μεγάλοι έρωτες

Ήταν μια γυναίκα θύελλα και έτσι ήταν και οι έρωτές της. Είχε σχέσεις με σπουδαίους συναδέλφους της, όπως τον Κώστα Πρέκα και τον Ανδρέα Μπάρκουλη.

Με τον Ανδρέα Μπάρκουλη ήταν και αρραβωνιασμένη για 3 χρόνια.

Ο ένας και μοναδικός γάμος

Τον Αύγουστο του 1975 παντρεύτηκε τον τότε δήμαρχο Σπάτων και αργότερα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δήμο Μπότσαρη. Ήταν ο μοναδικός γάμος που έκανε και μάλιστα δεν κράτησε πολύ.  Οδηγήθηκε νωρίς σε διαζύγιο

Η γυμνή φωτογράφιση

Το 1987 δεν δίαστασε να φωτογραφηθεί γυμνή ποζάροντας στο φακό του περιοδικού Playboy.

Τα τραγικά ατυχήματα

Η μοίρα την χτύπησε με σοβαρά ατυχήματα. Τον Αύγουστο το 1999 υπέστη ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητό της. Έμεινε κατάκοιτη για μεγάλο διάστημα, έχοντας μάλιστα φριχτούς πόντους στη σπονδυλική στήλη. Τα κατάφερε όμως και στάθηκε ξανά στα πόδια της.

Το 2020 η μοίρα την χτύπησε ξανά με σφοδρότητα. Κόντεψε να καεί ζωντανή μέσα στο σπίτι της. Όλα ξεκίνησαν από το… τίποτα.

Έσκυψα να δει κάτι πάνω από ένα κερί. Αμέσως άρπαξε φωτιά η μπλούζα της και οι φλόγες την έκαψαν ολόκληρη. Έκανε 11 εγχειρήσεις. «Τέτοιοι πόνοι, να θες να πεθάνεις και να μην πεθαίνεις», είχε πει η Μαίρη Χρονοπούλου.

Πέθανε για λίγο

Πριν καιρό έφτασε μια ανάσα από τον θάνατο. Υπέστη ανακοπή κάνοντας μια επέμβαση στο ισχύο. Θεωρήθηκε κλινικά νεκρή για αρκετές μέρες μα ως εκ θαύματος συνήλθε και γλίτωσε από του σφιχταγκάλισμα του θανάτου.

Ο «αδελφός» Νίκος Κούρκουλος και η κακοποίηση

Η Μαίρη Χρονοπούλου έχει παραδεχτεί ότι βίωσε ένας από τους συντρόφους της την κακοποιούσε. Την έσωσε όμως, ο Νίκος Κούρκουλος, τον οποίο θεωρούσε «αδελφό της».

Οι δυο ηθοποιοί έκαναν παρέα από πολύ μικροί. Μάλιστα καλούσε τον Νίκο Κούρκουλο να την σώσει όταν ο σύντροφός της την κακοποιούσε και μάλιστα ο αείμνηστος ηθοποιός κάποια στιγμή έδειρε τον σύντροφό της.

σχολίασε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή

To Top