Πολλές είναι οι φορές που έχουμε ξεχάσει να βγάλουμε από το ψυγείο το κρέας για να ξεπαγώσει, ο χρόνος μας πιέζει να μαγειρέψουμε, αλλά το κρέας είναι… παγοκολώνα.
Αρκετά άτομα συνηθίζουν να αφήνουν το κρέας στον πάγκο της κουζίνας τους για να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη τακτική είναι λανθασμένη, δεδομένου ότι τα μικρόβια καιροφυλακτούν, πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα και μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό μας.
Τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να ξεπαγώσουμε γρήγορα το κρέας, ώστε να το προετοιμάσετε για το μαγείρεμα;
Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι νερό μέχρι να ζεσταθεί και να σχηματιστούν οι πρώτες φυσαλίδες στον πάτο του σκεύους.
Στην συνέχεια, τοπθετούμε το κρέας σε πλαστικές σακούλες τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο.
Βυθίζουμε το κατεψυγμένο κρέας στο νερό και χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας. Όσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια κρέατος, τόσο πιο γρήγορα θα ξεπαγώσουν.
Στην συνέχεια, καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Μέσα σε περίπου 15 λεπτά, το κρέας σας θα έχει ξεπαγώσει. Την ίδια μέθοδο μπορείτε, βέβαια, να ακολουθήσετε και για το κοτόπουλο, το οποίο χρειάζεται περίπου 12 λεπτά για να ξεπαγώσει.