Ελλάδα

Συνδέοντας το Διάστημα με την εκπαίδευση στο «ESERO Greece Symposium 2024»

Την πρώτη ετήσια εκδήλωσή του, με τίτλο «ESERO Greece Symposium 2024», διοργανώνει το ESERO Greece, το Γραφείο που ιδρύθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) στην Ελλάδα, με έδρα το Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) του ΑΠΘ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, στις 10.30, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Διάστημα και στις επιστήμες STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) και στόχος της είναι να εμπνεύσει εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές και φοιτητές στις επιστήμες του Διαστήματος και στις επιστήμες STEM.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καταξιωμένους ομιλητές, να γνωρίσουν τις καινοτόμες δράσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και του ESERO, να αλληλεπιδράσουν με τους ομιλητές και να εμπνευστούν από τη συζήτηση σχετικά με την εξερεύνηση και αξιοποίηση του διαστήματος. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν με άλλους εκπαιδευτικούς, να παρακολουθήσουν πειράματα επίδειξης από εκπαιδευτικό υλικό της ESA και να συμμετάσχουν σε πρωτότυπες δραστηριότητες STEM.Οι κύριοι ομιλητές/τριες της εκδήλωσης είναι οι:
– Αδριανός Γολέμης, ιατρός των αστροναυτών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών (EAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), ο πρώτος Έλληνας που πέρασε και τα έξι στάδια επιλογής Ευρωπαίων αστροναυτών (2022).
– Αγγελική Παππά, ιδρύτρια/CEO & υπεύθυνη σπουδών του κέντρου ‘I love dyslexia’ EFL school, ιδρύτρια/CEO της edu-tech Startup ‘I love dyslexia’ English Language Innovation & ιδρύτρια/Πρόεδρος της ΑΜΚΕ 3Dlexia Cosmos για την καινοτομία στην Παιδεία. Το 2020 εξελέγη ως η πρώτη Ελληνίδα εκπαιδευτικός στην 1η ομάδα των 500 Υποψήφιων Πολιτών Αστροναυτών, από το Space for Humanity (ΗΠΑ).
– Γεώργιος Βέργος, καθηγητής, Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ.
– Γεώργιος Τσακούμης, πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Γενικός Διευθυντής Consortis, Μέλος Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster).
– Ηλίας Τσίτσιος, υπ. Διδάκτορας στο Δίκαιο του Διαστήματος, Τμήμα Νομικής ΑΠΘ.
Σταύρος Κουκιόγλου, φυσικός, Γ.Γ. του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Εθνικός Συντονιστής εκπαίδευσης για την Αστρονομία (NAEC).

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ωστόσο, απαιτείται δήλωση συμμετοχής στη σχετική φόρμα. Περισσότερες πληροφορίες στο email: info@esero.gr & Τ. 2310 990549.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στην εκδήλωση, τους ομιλητές και τους οργανισμούς που θα συμμετάσχουν στις δράσεις STEM, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ESERO Greece: https://esero.gr/esero-greece-symposium/
(Έδρα ESERO: ΚΕΔΕΚ ΑΠΘ, Balkan Center, Κτίριο Β, Γραφείο 0.2, 10ο χλμ Θεσσαλονίκης-Θέρμης­)

Συνδέοντας το Διάστημα με την εκπαίδευση στο «ESERO Greece Symposium 2024»
σχολίασε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top