Ελλάδα

Το ΠΑΜΑΚ ενισχύει πανεπιστήμια στην Αφρική ώστε να γίνουν κόμβοι καινοτομίας

Στην ενίσχυση ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αφρικής, ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στις εξελισσόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας λόγω της ψηφιακής καινοτομίας, στοχεύει διεθνής πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).

Πρόκειται για το έργο Erasmus+ «UNIHUBS: Fostering Innovation in African HEIs to Enhance Their Relevance for the Digital Innovation Labour Market», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη ικανοτήτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» και συντονίζεται από το School of Management, Erasmus University Rotterdam.

Στην κοινοπραξία ακαδημαϊκών και μη ακαδημαϊκών εταίρων συμμετέχουν από την Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο Οργανισμός Stimmuli for Social Change, από την Γκάνα το Hapa Foundation και το Kumasi Technical University & Kwame Nkrumah University of Science and Technology, από την Κένυα το Kibabii University και το University of Nairobi και από την Τανζανία το University of Iringa, το Mbeya University of Science & Technology & Tanzania Commission for Science and Technology.

Το UNIHUBS στοχεύει στη σύνδεση των πανεπιστημίων με οικοσυστήματα ψηφιακής καινοτομίας σε μια συλλογική προσπάθεια για τη βελτίωση της ικανότητας των πανεπιστημίων να υιοθετούν καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες και τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας ψηφιακής καινοτομίας και να βελτιώνουν τα ποσοστά απασχολησιμότητας των αποφοίτων.

blank

«Μέσω αυτής της συνεργασίας, στοχεύουμε να ενδυναμώσουμε τα πανεπιστήμια ώστε να γίνουν κόμβοι καινοτομίας, αντιμετωπίζοντας τις παγκόσμιες προκλήσεις και εξοπλίζοντας παράλληλα τους αποφοίτους με τις δεξιότητες για να ευδοκιμήσουν στην ψηφιακή οικονομία», ανέφερε ο συντονιστής του έργου εκ μέρους του ΠΑΜΑΚ, καθ. Κωνσταντίνος Φούσκας.

Η υλοποίηση του έργου UNIHUBS βασίζεται σε έναν συνδυασμό ποσοτικών και ποιοτικών ερευνητικών δραστηριοτήτων, με στόχο τον εντοπισμό των αναγκών της αγοράς εργασίας και των απαιτήσεων καινοτομίας στα πανεπιστήμια, με μια σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων, όπως εργαστήρια κατάρτισης, συνδημιουργία εκπαιδευτικού υλικού, πρακτικές βιωματικής μάθησης και ένα διεθνές διαδικτυακό μάθημα.

blank
Το ΠΑΜΑΚ ενισχύει πανεπιστήμια στην Αφρική ώστε να γίνουν κόμβοι καινοτομίας
σχολίασε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top