ΚΟΣΜΟΣ

Χιονοστιβάδα σοκαριστικών καταγγελιών για τα παιδικά προϊόντα της εταιρείας Shein – Βρέθηκαν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες και χημικά που ήταν εκατοντάδες φορές πάνω από τα όρια

Στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί η κινεζική εταιρεία Shein, καθώς οι καταγγελίες εναντίον της προκαλούν σοκ.

Οι καταγγελίες για τα παιδικά προϊόντα που πωλούνται από τον κινεζικό διαδικτυακό εμπορικό γίγαντα Shein αναφέρουν ότι τα προϊόντα της εταιρείας περιείχαν τοξικές ουσίες σε ποσότητες εκατοντάδες φορές πάνω από τα αποδεκτά επίπεδα. Αυτό δήλωσαν την Τρίτη (28 Μαΐου) οι Αρχές της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας.

Η Shein, με έδρα τη Σιγκαπούρη, έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητά της σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας μια τεράστια ποικιλία από μοντέρνα ρούχα και αξεσουάρ σε εντυπωσιακά χαμηλές τιμές.

Αυτή η εκρηκτική ανάπτυξη έχει επίσης οδηγήσει σε αυξημένο έλεγχο των επιχειρηματικών πρακτικών και των προτύπων ασφαλείας της, μεταξύ άλλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Νότια Κορέα – όπου οι Αρχές της Σεούλ διεξάγουν εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις των αντικειμένων που πωλούνται από πλατφόρμες όπως η Shein, η Temu και η AliExpress.

Στον τελευταίο γύρο ελέγχου, επέλεξαν οκτώ προϊόντα που πωλούνται από τη Shein, συμπεριλαμβανομένων παιδικών παπουτσιών, δερμάτινων τσαντών και μιας ζώνης και διαπίστωσαν ότι αρκετά από αυτά περιείχαν υψηλές ποσότητες φθαλατών -χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για να μαλακώσουν τα πλαστικά.
Τι έδειξαν οι έλεγχοι

Ένα ζευγάρι παπούτσια περιείχε 428 φορές τα επιτρεπόμενα επίπεδα φθαλικών ενώσεων -τα υψηλότερα που έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των ελέγχων στη Σεούλ- και τρεις τσάντες είχαν ποσότητες που έφτασαν τις 153 φορές το όριο, δήλωσαν οι Αρχές της πόλης.

Οι φθαλικές ενώσεις χρησιμοποιούνται ευρέως για να μαλακώσουν το πλαστικό και βρίσκονται σε χιλιάδες προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων δοχείων, προϊόντων ομορφιάς και παιχνιδιών. Ωστόσο, είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι προκαλούν ορμονικές διαταραχές και έχουν συνδεθεί με την παχυσαρκία, τις καρδιακές παθήσεις, ορισμένες μορφές καρκίνου και προβλήματα γονιμότητας.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές της Σεούλ δήλωσαν ότι έχουν επιθεωρήσει 93 προϊόντα και διαπίστωσαν ότι σχεδόν τα μισά από αυτά περιείχαν τοξικές ουσίες. Στα προϊόντα αυτά περιλαμβάνονται παιδικά ρολόγια και μολύβια ζωγραφικής.

 

Χιονοστιβάδα σοκαριστικών καταγγελιών για τα παιδικά προϊόντα της εταιρείας Shein – Βρέθηκαν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες και χημικά που ήταν εκατοντάδες φορές πάνω από τα όρια
σχολίασε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top