Δημοσιεύθηκε
Μία μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει τρόφιμα αυξημένα σε αντιοξειδωτικά, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.
Σύμφωνα με την Αιμιλία Βασιλοπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια κλινικής διατροφής ΑΠΘ, η διατροφή στη νόσο Αλτσχάιμερ εξασφαλίζει τη σωστή θρέψη του ασθενή. Συχνά τα τακτικά γεύματα αποτελούν μία πρόκληση για τα άτομα αυτά αλλά και σε όλες τις μορφές άνοιας. Η έκπτωση της γνωστικής λειτουργίας συνδέεται συχνά με παράλειψη γευμάτων ή με δυσκολία στην προετοιμασία του φαγητού.
Από την άλλη, η κακή διατροφή μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ και να προκαλέσει απώλεια βάρους στα άτομα αυτά.