Το Taste Atlas επέλεξε τα 100 καλύτερα πιάτα του κόσμου και σε αυτά περιλαμβάνονται και 7 ελληνικά. Στην κορυφή αυτών τα παϊδάκια τα οποία καταλαμβάνουν την 18η θέση ενώ ακολουθούν το κοντοσούβλι, ο γύρος, το κλέφτικο, το αντικριστό, το τσιγαριστό, η γουρουνοπούλα, ο κόκορας κρασάτος και το σουβλάκι.
Ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας βρέθηκε στην εκπομπή Σαββατοκύριακο από τις 5 και σχολίασε την λίστα με τα βραβευμένα φαγητά. Ακόμα, παρουσίασε το βιβλίο Νεφροϊατρική & Πέσκιας με 75 συνταγές για νεφροπαθείς σχεδιασμένες από ειδικούς επιστήμονες και τον ίδιο.
Η ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ με 20 χρόνια παρουσίας στο χώρο της αιμοκάθαρσης δημιούργησε ένα πρωτότυπο βιβλίο με 75 συνταγές μαγειρικής για ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια.
Η υλοποίηση του βιβλίου έγινε από τον διακεκριμένο Chef Χριστόφορο Πέσκια και αφορά συνταγές που είναι μοναδικές και ταυτόχρονα νόστιμες. Η Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Διαιτολογίας Διάνα Πούλια και ο Ιατρός Νεφρολόγος Διευθυντής στη ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ RING Παύλος Καϊσίδης επιμελήθηκαν το περιεχόμενο ως προς τη διατροφική αξία και τη θετική επίδραση στην υγεία των ασθενών. Σε κάθε συνταγή παρουσιάζονται αναλυτικά τα διατροφικά στοιχεία και πως αυτά συνεισφέρουν στις ημερήσιες ανάγκες των ασθενών. Οι αναγνώστες μπορούν έτσι να κάνουν αποτελεσματικούς συνδυασμούς σε συνεργασία με το Νεφρολόγο και το Διαιτολόγο τους.
Οι 75 συνταγές που περιέχει το βιβλίο απευθύνονται σε όλη την οικογένεια αλλά πρωτίστως στον ασθενή με ΧΝΝ. Επίσης το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους Νεφρολόγους ή τους Διαιτολόγους που καθημερινά καλούνται να απαντήσουν σε αμέτρητα ερωτήματα που αφορούν τη διατροφή των ασθενών.