Ελλάδα

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων

Την Δευτέρα 15 Ιουλίου ξεκινάει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με αντικείμενο την «συντήρηση και επισκευή κλιματιστικών», συνολικής διάρκειας 350 ωρών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 20 κρατούμενους και υλοποιείται από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Ιωαννίνων (ΚΔΒΜ) της ΔΥΠΑ.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΔΒΜ της ΔΥΠΑ στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην επαγγελματική κατάρτιση ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στόχος είναι η απόκτηση δεξιοτήτων και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των κρατουμένων, ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας, όσο το δυνατόν ταχύτερα, μετά την αποφυλάκισή τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα είναι σε θέση να συνδέουν τα κλιματιστικά μηχανήματα, τα εξαρτήματα και τους απαραίτητους αυτοματισμούς, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και εργασίες ορθής εγκατάστασης, να μελετούν τα σχέδια εγκατάστασης κλιματιστικών μονάδων, να ελέγχουν και να συντηρούν τις σύγχρονες μονάδες κλιματισμού, να διαχειρίζονται τις βλάβες που προκύπτουν στις εγκαταστάσεις κλιματισμού σε οικιακό και βιομηχανικό επίπεδο, να συνοψίζουν τις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας, να καλλιεργούν κλίμα συνεργασίας και να υιοθετούν πρότυπη επαγγελματική συμπεριφορά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε επαγγελματικά πεδία τα οποία έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο ξεκίνημά τους. Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΔΥΠΑ: www.dypa.gov.gr

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων
σχολίασε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top