Αστυνομικό

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα άλλοι έξι του κυκλώματος εκβίασης καταστηματαρχών

Οδηγούνται σήμερα ενώπιον του ανακριτή άλλοι έξι κατηγορούμενοι του κυκλώματος εκβίασης καταστηματαρχών οι οποίοι ζήτησαν χθες προθεσμία για τις απολογίες τους. Στην ομάδα που θα βρεθεί ενώπιον του δικαστικού λειτουργού σήμερα, είναι και τα πρόσωπα που οι αρχές αποδίδουν ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που μεταξύ άλλων αφορούν συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, μετά έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προς την οποία έγινε καταγγελία, οι υπάλληλοι φέρονται να είχαν αναπτύξει την παράνομη και πολυπλόκαμη δράση “προσφέροντας” έναντι αδρής αμοιβής υπηρεσίες αποφυγής καταλογισμού προστίμων κ.α, σε αρκετούς επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης Η εγκληματική ομάδα είχε αρχηγούς που συντόνιζαν τις ενέργειες των μελών, όριζαν το ύψος της κάθε “είσπραξης” και κατέγραφαν τα παράνομα χρήματα που αναγκάζονταν να πληρώνουν τα θύματα τους.

Με δύο κατηγορούμενους να οδηγούνται στη φυλακή ολοκληρώθηκαν χθες Τετάρτη οι απολογίες ενώπιον του Ανακριτή Διαφθοράς των οκτώ από τους δεκατέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση δράσης κυκλώματος, δημοτικών και άλλων υπαλλήλων δημόσιων υπηρεσιών στο οποίο καταλογίζονται εκβιασμοί, σε βάρος επιχειρηματιών με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα.

Οι απολογίες της πρώτης ομάδας, των οκτώ κατηγορουμένων ξεκίνησαν το πρωί και ολοκληρώθηκαν μετά τις 11 το βράδυ, με την απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα να δείχνει τον δρόμο της φυλακής στους δύο. Οι έξι συγκατηγορούμενοι τους που απολογήθηκαν την Τετάρτη, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα άλλοι έξι του κυκλώματος εκβίασης καταστηματαρχών
σχολίασε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top