Πολιτικη

Στ. Κασσελάκης: «Και να σκεφτείτε ότι μας είχαν για τελειωμένους»

«Και να σκεφτείτε ότι μας είχαν για τελειωμένους», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο Σύνταγμα, ενώ αναφέρθηκε στη συνέχεια στη μέχρι τώρα πολιτική του διαδρομή, αρχής γενομένης με την «πρόσκληση» του Αλέξη Τσίπρα για το ψηφοδέλτιο επικρατείας.

«Ο Αλέξης που είναι σήμερα εδώ», είπε, προσθέτοντας πως όταν τον πήρε τηλέφωνο να τον καλέσει στη συγκέντρωση του απάντησε «πώς είναι δυνατόν να λείπω;». « Ακριβώς. Πώς είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από τη θέση της», σχολίασε ο Στ. Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για «σχέση εμπιστοσύνης» με τον κόσμο «με την πρώτη ματιά».

«Ούτως ή άλλως, εγώ σας περίμενα καιρό στη ζωή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Από τα πρώτα χρόνια στην Αμερική, ανάμεσα σε διαβάσματα, πτυχία και σκληρή δουλειά στην πιο ανταγωνιστική αγορά του κόσμου, εγώ κοίταζα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με τον κρυφό πόθο να γυρίσω στην πατρίδα μου. Και να προσφέρω ό,τι μπορώ στους συμπατριώτες μου».

Ο Στ. Κασσελάκης μοιράστηκε ότι «όταν βλέπεις τα βλέμματα των ανθρώπων στα 14 σου, την ώρα που αναγκάζεσαι να φύγεις από τον τόπο σου, δεν τα ξεχνάς ποτέ».

«Βλέμματα ανθρώπων που έχουν μέσα μόχθο, πείσμα, δυναμισμό, αγάπη αλλά και μία πίκρα: Ότι παλεύουν μόνοι τους. Μόνοι τους απέναντι σε ένα κράτος που δεν τους βοηθάει. Κι όχι μόνο δεν τους βοηθάει, αλλά τους στέκεται και εμπόδιο», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως «ήλπιζε» ότι κάποτε θα γύριζε «να ενωθεί με τις ρίζες του».

«Αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι περιμένατε κι εσείς. Κάποιον που να μπορέσει να φέρει κάτι καινούργιο. Χωρίς να σας κοροϊδεύει. Χωρίς να σας κρύβεται. Και μπορεί κάποιες στιγμές να υπερέβαλα, αλλά δεν κρύφτηκα ποτέ», συνέχισε ο Στ. Κασσελάκης φέρνοντας ως παραδείγματα ότι αμέσως έδειξε τον «άνθρωπό» του, το «σπίτι του», τη «ζωή» του.

«Δεν είμαι τέλειος. Δεν είμαι αλάνθαστος. Αλλά είμαι καθαρός όπως κι εσείς. Θέλετε να πάμε μαζί;», είπε, απευθυνόμενος στον κόσμο.

Στ. Κασσελάκης: «Και να σκεφτείτε ότι μας είχαν για τελειωμένους»
σχολίασε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top